Breast Care Kids Foundation

Doneer nu

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €10,00

Op deze BCF Kids pagina laten we zien wat de stichting voor kinderen doet van moeders (en vaders) met borstkanker. Ook kun je hier informatie vinden en doorverwijzingen als je steun zoekt.

Een mobiele kinderkamer in het AMZ

We maken een mobiele kinderkamer in het Alexander Monro Ziekenhuis. Hier kun je spelletjes doen, lezen, tekenen of een iPad gebruiken, én dicht bij je moeder zijn. Dat is een stuk fijner! Hiernaast  zie je hoe dat er uit komt te zien.

‘Gewoon pech, als je moeder borstkanker heeft’

Esther Smid Een kinderboek (8+) over borstkanker

De schrijfster, Esther Smid kreeg in 2008 zelf borstkanker. De vragen die haar twee dochters haar stelden gedurende haar ziekte, inspireerden Esther om dit boek te schrijven.

Via bol.com te bestellen. De kinderen van de patiënten van het Alexander Monro Ziekenhuis ontvangen dit boek als steuntje in de rug.

Op de website van Esther Smid, www.esthersmid.nl, kun je meer lezen over de inhoud van het boek.

Justin – onze jongste ambassadeur!

Zijn moeder is behandeld voor borstkanker in het AMZ en Justin wilde daar graag over vertellen. Voor zijn spreekbeurt kreeg hij een 9,5 en hij zamelde geld in voor het ziekenhuis: € 81,27. Justin organiseerde een tweede inzamelingsactie door de verkoop van koekjes. Daarmee haalde hij maar liefst € 302,- op. Ook organiseerde hij samen met zijn school De Uilenbrink in Veghel een sponsorloop en haalde daarmee zelfs € 5.500,- op. Tijdens een golfevent in september mocht hij zijn verhaal vertellen en tijdens ons benefiet op 7 oktober jl. werd Justin door Floortje Dessing gevraagd zijn verhaal te doen voor maar liefst 600 gasten in Studio 21. Wij zijn reuze trots op Justin!

Spreekbeurten

Je helpt de Breast Care Foundation enorm door andere kinderen te vertellen over wat borstkanker is, en wat het voor een kind betekent als je moeder óf vader borstkanker heeft.  Ben je van plan je spreekbeurt of werkstuk over borstkanker te houden? Download hier de spreekbeurt van Justin.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

www.kankerspoken.nl biedt hulp aan kinderen met een ouder met kanker. Ook voor ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners is deze site een bron van informatie.

Justin in het Jeugdjournaal

En wat dacht je hiervan. Justin hield een spreekbeurt voor 80 schoolkinderen in het Alexander Monro Ziekenhuis én het Jeugdjournaal was er bij. Hier kun je het zien!

Help Stichting Breast Care Foundation om de aandacht en zorg voor borstkanker te verbeteren!

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Lustrumsymposium 'Borst(kanker)zorg' Donderdag 7 maart 2024 Publiek Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg Zoals u wellicht al heeft vernomen: het Alexander Monro Ziekenhuis bestaat dit jaar 10 jaar. Alle...