Campagne 'Ken je borsten'

Doneer nu

Doneer aan Stichting Breast Care Foundation

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

Campagne ‘Ken je borsten’

Sinds 2016 ondersteunen wij de campagne ‘Ken je borsten’ voor de verspreiding van kennis en voorlichting over borstkanker onder alle vrouwen én mannen in Nederland. De campagne ‘Ken je borsten’ streeft ernaar om alle vrouwen in Nederland hun borsten nóg beter te laten leren kennen. Op deze wijze kunnen eventuele veranderingen in de borst sneller worden herkend. Samen met het Alexander Monro Ziekenhuis pleiten wij voor vroege detectie. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe groter de overlevingskans. 

Het is belangrijk dat voorlichting over mogelijke alarmsymptomen voor iedereen beschikbaar en duidelijk is. In 2019 is de brochure campagne ‘Ken je borsten’ in verschillende talen beschikbaar gesteld. De brochures kunt u ook allemaal vinden bij Voorlichtingsmateriaal op onze website.

Voor meer informatie over de voorlichtingscampagne ‘Ken je borsten’ kunt u een e-mail sturen naar communicatie@alexandermonro.nl.

Ambassadeur ‘Ken Je Borsten’

Om de campagne ‘Ken Je Borsten’ meer bekendheid te geven, geeft Breast Care Foundation ambassadeur Jorika Wassenburg lezingen aan vrouwengroepen, onderwijs- en zorginstellingen en andere geïnteresseerden in Nederland. Mocht u geïnteresseerd zijn in een interactieve lezing, waarin u wordt voorgelicht over hoe u eventuele veranderingen in de borst sneller kunt herkennen dan kunt u een verzoek sturen naar mailbreastcarefoundation@gmail.com. Samen met het Alexander Monro Ziekenhuis pleit de Breast Care Foundation voor vroege detectie van borstkanker. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe groter de overlevingskans.

‘Kijken moet, voelen mag’

Voorlichtingsvideo van het Alexander Monro Ziekenhuis. Bestuurder (en voormalig chirurg) Marjolein de Jong vertelt over het belang van de 12 signalen van borstkanker om op te letten.

Kijk voor meer informatie ook op:
www.worldwidebreastcancer.org
www.knowyourlemons.com
www.facebook.com/knowyourlemons

In de media

De campagne ‘Ken je borsten’ wordt groots opgepakt door de media. Hoe vroeger borstkanker ontdekt wordt, hoe groter de kans op overleving. Klik hier voor de video van het AD.

Lees hieronder de diverse artikelen:
Libelle, Margriet, LINDA, Flair, NOS, RTL Nieuws, Het Parool, NPO 3FM, 3FM online, RTV Utrecht, De Limburger, Brabants Dagblad, Consumed, Drimble, Plus Online

Help Stichting Breast Care Foundation om de aandacht en zorg voor borstkanker te verbeteren!

Laatste nieuws

Wij feliciteren het AMZ met tweede locatie in SJG Weert

Wij feliciteren het AMZ met tweede locatie in SJG Weert

De tweede Alexander Monro locatie opent vandaag, maandag 27 april, haar deuren: Alexander Monro regio Zuidoost locatie SJG Weert. De aftrap van de officiële samenwerking is hiermee een feit. Met deze tweede locatie in SJG Weert is gespecialiseerde, excellente...

Support Floortje Dessing in AMZ tijdens coronacrisis

Support Floortje Dessing in AMZ tijdens coronacrisis

Zo ontzettend lief! Ambassadeur Floortje Dessing van de Breast Care Foundation en het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) heeft voor de komende periode haar vrijwillige inzet aangeboden voor de nodige support in het AMZ. Deze week kwam zij de medewerkers en patiënten in...