Wetenschappelijk onderzoek en Innovatie

Doneer nu

Doneer aan Stichting Breast Care Foundation

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

Wetenschappelijk onderzoek

De Breast Care Foundation wil een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek wordt veelal versnipperd uitgevoerd en lang niet alle data worden beschikbaar gesteld voor onderzoek. BCF ondersteunt gericht wetenschappelijk onderzoek in een gespecialiseerde setting voor borstkankerzorg. Ook ondersteunt de foundation en het beschikbaar stellen en ontwikkelen en uitwisselen van data in breder verband om de trefkans dat patiënten kunnen deelnemen aan nationaal en internationaal lopend onderzoek zo groot mogelijk te maken.

Innovatie

BCF wil een bijdrage leveren aan projecten die vernieuwend zijn in de borst(kanker)zorg. Wij vinden het daarbij belangrijk dat deze vernieuwing altijd in het belang van de patient is.

Projecten door BCF gesteund:

Second Opinion onderzoek in AMZ

Hier kunnen we de resultaten delen van onder second opinion studie die mbv stagiaires tot stand zijn gekomen. Het bevestigt het belang van gespecialiseerde zorg.

De second opinion studie deel 1 was al gedaan, deel 2 is gestart.

Een groot deel van de activiteiten is sind afgelopen benefiet gerealiseerd. De second opinion studie deel 1 was al gedaan, deel 2 is gestart.

Oprichting innovatiepoli

Sinds december 2018 is in het Alexander Monro Ziekenhuis, in samenwerking met het UMC Utrecht, de innovatie poli gestart. Deze polikliniek wordt permanent verder ontwikkeld.  Op de innovatie poli krijgen patiënten informatie over wetenschappelijk onderzoek en het nut daarvan. De poli is opgericht omdat het Alexander Monro Ziekenhuis, als strategische partner van het UMC Utrecht, graag meedenkt en meewerkt aan innovatief onderzoek, om de behandeling van borstkanker in de toekomst te kunnen verbeteren.

Op termijn zullen alle patiënten in het Alexander Monro Ziekenhuis een afspraak op de innovatie poli aangeboden krijgen. Voordat dit mogelijk is, wordt er gestart met een pilot. In deze pilot wordt een beperkte groep vrouwen uitgenodigd voor een afspraak op de innovatiepoli.

Op de innovatiepoli ontmoet de patiënt een onafhankelijke onderzoeker. In het gesprek wordt inhoudelijk ingegaan op het belang van (her)gebruik van medische gegevens voor wetenschappelijk onderzoek, worden lopende studies besproken en eventueel aangeboden.

Ontwikkeling en lancering ‘De smaakmaker’

Het Alexander Monro Ziekenhuis heeft ‘De Smaakmaker’ ontwikkeld voor patiënten die met chemotherapie worden behandeld en die smaakverandering of -problemen ervaren. Door het kennen van het persoonlijk smaakprofiel kunnen keuzes gemaakt worden in voedingsproducten en smaakmakers om zo weer met smaak te kunnen eten.

Help Stichting Breast Care Foundation om de aandacht en zorg voor borstkanker te verbeteren!

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Lustrumsymposium 'Borst(kanker)zorg' Donderdag 7 maart 2024 Publiek Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg Zoals u wellicht al heeft vernomen: het Alexander Monro Ziekenhuis bestaat dit jaar 10 jaar. Alle...