Voorlichting en bewustwording

KEN JE BORSTEN Awareness Kalender

Doneer aan Stichting Breast Care Foundation

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €10,00

Voorlichting en bewustwording

BCF wil een bijdrage leveren aan het delen van kennis op het gebied van borstkanker en borstkankerzorg. We zien het belang van het delen van kennis met alle vrouwen en mannen in Nederland over wat zij zelf kunnen bijdragen op het gebied van preventie.

Campagne ‘Ken je borsten’

Wij ondersteunen de campagne ‘Ken je borsten’ voor de verspreiding van kennis en voorlichting over borstkanker onder alle vrouwen én mannen in Nederland. De campagne ‘Ken je borsten’ streeft ernaar om alle vrouwen in Nederland hun borsten nóg beter te laten leren kennen. Op deze wijze kunnen eventuele veranderingen in de borst sneller worden herkend. Samen met het Alexander Monro Ziekenhuis pleiten wij voor vroege detectie. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe groter de overlevingskans. 

Download hier de Nederlandstalige brochure van de campagne ‘Ken je borsten’. De brochure is in diverse talen te downloaden. Ga daarvoor naar Voorlichtingsmateriaal.

Kijk voor meer informatie ook op: www.worldwidebreastcancer.org
www.knowyourlemons.com
www.facebook.com/knowyourlemons

 

Ambassadeur ‘Ken Je Borsten’

Om de campagne ‘Ken Je Borsten’ meer bekendheid te geven, geeft Breast Care Foundation ambassadeur Jorika Wassenburg lezingen aan vrouwengroepen, onderwijs- en zorginstellingen en andere geïnteresseerden in Nederland. Mocht u geïnteresseerd zijn in een interactieve lezing, waarin u wordt voorgelicht over hoe u eventuele veranderingen in de borst sneller kunt herkennen dan kunt u een verzoek sturen naar mailbreastcarefoundation@gmail.com. Samen met het Alexander Monro Ziekenhuis pleit de Breast Care Foundation voor vroege detectie van borstkanker. Hoe eerder een diagnose gesteld kan worden, hoe groter de overlevingskans. De digitale brochure ‘Ken je borsten’ kunt u downloaden. Deze vindt u bij  ‘Voorlichtingsmateriaal’ op de homepage.

‘Voelen moet, kijken mag’

Onze voorlichtingsfilm over de campagne ‘Ken Je Borsten’.

Alexander Monro Ziekenhuis met de campagne ‘Ken Je Borsten’ bij Ladies Night

Borstkanker kun je ontdekken door goed naar je borsten te kijken. Een deukje, kleurverandering of ingetrokken tepel kunnen een teken zijn. Wist jij dat? Waar je het nog meer aan kunt ontdekken, wordt uitgelegd door Marjolein de Jong in de uitzending van Ladies Night.

Voedingsfolder

De voedingsfolder is in 2019 ontwikkeld ten behoeve van complementaire zorg en kennisoverdracht over voeding voor borstkankerpatiënten. De folder is hier te downloaden. U kunt de voedingsfolder ook vinden bij ‘Voorlichtingsmateriaal’.

In de voedingsfolder worden handvatten aangereikt over gezonde voeding. In het behandeltraject besteden de professionals in het Alexander Monro Ziekenhuis hier regelmatig aandacht aan.

Help Stichting Breast Care Foundation om de aandacht en zorg voor borstkanker te verbeteren!

Laatste nieuws

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Medisch Multidisciplinair Lustrumsymposium

Lustrumsymposium 'Borst(kanker)zorg' Donderdag 7 maart 2024 Publiek Lustrumsymposium Alexander Monro Ziekenhuis: Highlights borstkanker en 10 jaar gespecialiseerde zorg Zoals u wellicht al heeft vernomen: het Alexander Monro Ziekenhuis bestaat dit jaar 10 jaar. Alle...